ENS UNIM A LA XARXA DE PARRÒQUIES ECOSOLIDÀRIES!

Després de la xerrada que dimecres passat ens va fer la Maria Bargalló, vicepresidenta de Justícia i Pau, a la que van assistir una trentena de persones de la comunitat parroquial, en el Consell Pastoral hem decidit sumar-nos a la xarxa de parròquies ecosolidàries.

Però què vol dir això i què implica? 

Vol dir que volem animar a la conversió ecològica integral i esdevenir un espai on experimentar un nou estil de vida fruit d’aquesta conversió. És a dir, volem ajudar que tots ens adonem que l’estil de vida de la nostra societat, està encaminat al desastre; el materialisme, el consum de matèries i energies per damunt de la capacitat de regeneració pròpia del planeta, etc., ens estan conduint a la desforestació, la contaminació, la desaparició d’espècies, al canvi climàtic, a l’empobriment més gran del països pobres (que ho són per l’abús dels rics) i amb tot això, l’augment de les migracions, dels conflictes violents… on sempre els més perjudicats són els més desafavorits.

Davant de tot això el Papa en les encícliques “Laudato si’” i “Fratelli Tutti” i seguint els ensenyaments de Jesús i la Paraula de Déu, ens proposa 10 línies d’actuació: 

1.- Superar l’antropocentrisme

2.- Cuidar, no depredar

3.- Redescobrir la fraternitat i la senzillesa

4.- Cultivar l’espiritualitat

5.- Superar el mite del creixement il·limitat

6.- Superar la tecnolatria

7.- Redefinir el concepte de progrés

8.- Revoltar-nos contra la injustícia

9.- Impulsar el compromís comunitari

10.- Donar una resposta integral

Que, com a ecoparròquia, es concretarien en fer divulgació de la Teologia Moral Social de l’Església (o Doctrina Social); incorporar en les nostres celebracions i pregàries l’espiritualitat ecosocial; promoure entre els membres de la comunitat nous estils de vida, més senzills, amb una gestió ambiental responsable, amb propostes per al conreu de nous hàbits; i finalment amb el compromís social, fent pinya amb altres entitats per ajudar a empènyer la societat en una altra direcció, participant en recollides de firmes, donant suport a campanyes de denúncia i reivindicació, essent solidaris.

Com ens va dir la Maria, però, tot això cal fer-ho pas a pas, començant per coses petites, com posar a la disposició de tots en la web el “full ecoparròquies” que es publica mensualment o pensar com separar millor la recollida i separació de la brossa en els locals parroquials, i anar creixent, potser fins a posar plaques solars a les terrasses de la parròquia per a l’autoconsum d’energia o fins i tot per cedir-la a famílies del nostre entorn en situació de pobresa energètica.

Vés a saber, potser podem arribar a canviar el món… 

Consell Pastoral Parroquial

Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

EL PLA DIRECTOR AVANÇA

Al llarg del mes de gener, s’ha seguit avançant amb la recerca de dades documentals, històriques, físiques així com de relacions institucionals per la redacció

Llegir més »

MISSA FAMILIAR KT+

Dissabte passat va tenir lloc una nova celebració de la missa KT plus.  En línia amb el plantejament d’aquestes celebracions que es duen a terme

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad