La Comunitat Pastoral de Sant Andreu, en marxa

Com ja sabreu, l’arxidiòcesi de Barcelona, fa temps que està treballant en una reordenació territorial, però no només perquè cada cop som menys (fidels i mossens), sinó una reordenació que ens ajudi a treballar d’una altra manera.

Les parròquies, en els darrers anys, s’han convertit en una màquina expenedora de sagraments, les parelles s’acosten (també cada vegada menys) a demanar el matrimoni, o el baptisme d’un fill o apunten els infants a la catequesi, però rarament, aquestes famílies participen de la comunitat. Això ho hem de continuar oferint, però cal que tots anem descobrint una altra manera de fer les coses, on administrar sagraments no sigui la nostra funció principal, sinó anunciar Jesús ressuscitat i viure segons Ell ens va ensenyar.

De fa un temps, també, anem sentint com el Papa Francesc ens diu que hem de ser Església en sortida, evangelitzadora, que hem de tenir cura de la Creació, que la nostra manera de fer ha de ser sinodal… per tot això, cal un canvi, sobretot de mentalitat, de tot el Poble de Déu; cal prioritzar les accions pastorals, de les que tots ens hem de sentir corresponsables, cal revitalitzar les comunitats, a partir de l’escolta dels uns i els altres, cal acollir la diversitat i la pluralitat, cal pregar junts, cal assumir la missió que vam rebre de Crist mateix, aneu i anuncieu la Bona Nova.

Fer tot això no és fàcil, caldrà formació, caldrà repensar les coses que “sempre hem fet així”, caldrà redefinir-nos, caldrà sentir-nos part d’una comunitat més gran, que serà l’oportunitat de fer aquesta renovació. 

En el nostre cas, des de l’arxidiòcesi se’ns ha proposat treballar conjuntament les sis parròquies que formàvem l’arxiprestat: Bon Pastor, Crist Rei, Sant Andreu, Sant Joan de Mata, Sant Josep Manyanet i Sant Pacià. Aquestes 6 parròquies es van constituir com a Comunitat Pastoral el novembre de 2023. Des d’aleshores, hem intentat anar definint alguns conceptes, hem creat el Consell de la Comunitat Pastoral, hem analitzat els diferents àmbits que també contempla l’organització de la diòcesi, hem treballat la sinodalitat, i el passat 9 de juny, vam viure l’assemblea on tots vam estar convidats a definir cap a on volem anar i quines són les prioritats del pròxim curs (clicant aquí es pot veure l’anàlisi del que es va recollir). El Consell de la Comunitat Pastoral de Sant Andreu (CCPSA) començarà a treballar en alguna d’aquestes línies, les que es van considerar prioritàries, ja a partir de setembre. 

L’assemblea, a més del debat i les propostes, va servir perquè un centenar de persones compartíssim la tarda de diumenge i ens poguéssim sentir una comunitat que està en marxa i avança, tots junts.

Teresa Baqueró

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

TESTIMONIS VIUS

Sembradors de la Paraula L ́Espluga de Francolí. Poblet. Trobada d ́estiu del 28 al 30 de juny 2024. TESTIMONIS VIUS El cap de setmana

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad