Avancem, de mica en mica, cap a la Comunitat Pastoral

El novembre de 2022 el Cardenal Omella ens va constituir com a Comunitat Pastoral a les 6 parròquies de l’arxiprestat. 

Ja portàvem una llarga trajectòria de treball conjunt i de compartir activitats i propostes, però ara se’ns demana un pas més, se’ns demana que passem de pensar cadascú en “la meva” parròquia i  comencem a pensar en “les nostres” parròquies, per tal de cobrir, entre tots, totes les necessitats pastorals dels barris de Sant Andreu, la Sagrera i Bon Pastor. Se’ns demana que ens organitzem, que ens coordinem, que busquem com atendre tothom, des de la diversitat de sensibilitats i tarannàs.

El juny passat vam fer una 1a assemblea (vegeu aquí l’article de la secció “Hem fet i farem” que vam fer en aquell moment) a la parròquia del Bon Pastor. Una petita comissió va recollir totes les aportacions que es van fer i n’ha elaborat un resum.

El Consell Arxiprestal de laics, ho ha estat treballant i ha vist la necessitat d’avançar cap al que ha de ser el Consell de la Comunitat Pastoral i l’ha començat a definir. Ara ja es reuneix conjuntament amb el Consell de Mossens i s’ha insistit en el fet que totes les comissions, o un agrupament d’aquestes tinguin un representant en el Consell.

La primera feina que estem fent és analitzar les realitats pastorals que funcionen a cada parròquia,  veure si es troben en comissió arxiprestal amb les mateixes realitats d’altres parròquies, valorar si cada equip té un representant o es poden agrupar algunes comissions en un mateix àmbit, etc. Alhora, hem creat la Comissió Permanent del Consell de la Comunitat Pastoral, per tal d’acordar els ordres del dia i concretar les qüestions que es decideixin al Consell, igual que fer propostes concretes de treball al Consell, com elaborar un calendari conjunt o revisar/renovar algunes de les activitats que fa anys que fem, com la Romeria a Montserrat, per exemple.

Tot això ens ajuda als membres del Consell a sentir tot aquest procés com una cosa nostra, com una mateixa barca en què cal que tots remem en la mateixa direcció, ara ens falta fer-vos saber a tots que esteu en la mateixa barca, també, i que també cal que remeu amb nosaltres, amb la mateixa il·lusió i les mateixes ganes de tirar endavant aquest projecte que estem convençuts ens ajudarà a ser més corresponsables i sentir-nos més Església.

Teresa Baqueró

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

TESTIMONIS VIUS

Sembradors de la Paraula L ́Espluga de Francolí. Poblet. Trobada d ́estiu del 28 al 30 de juny 2024. TESTIMONIS VIUS El cap de setmana

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad