Assemblea de la Comunitat Pastoral de Sant Andreu

Les 6 parròquies de l’Arxiprestat, constituides com a Comunitat Pastoral pel Cardenal Omella el 9 de novembre de 2022 ens hem convocat en assemblea, per primera vegada, a la Parròquia del Bon Pastor, amb l’objectiu de trobar-nos, parlar, escoltar, debatre, proposar i aclarir idees sobre el camí que ens ha de dur a ser una única Comunitat Pastoral formada per 6 parròquies, que evangelitzen conjuntament.

Hem començat la trobada amb una breu pregària i els parlaments del Vicari Episcopal, Mn. Juanjo Rodríguez i de l’Arxiprest i Moderador de la Comunitat Pastoral, Mn. Josep Joan Badia, que ens han situat en el moment actual. El primer a partir del treball fet des de fa més anys del que ens pensem des de la diòcesi, el que es pretén i com aquest projecte ens ha d’ajudar a ser més Església, el segon, des de la feina i reflexions que ja hem començat a fer en el Consell Arxiprestal de Laics i en el Consell de Mossens, així com el què queda per fer.

A continuació hem fet el treball en grups, que ens ha ajudat a tots a descobrir que ja som una Comunitat Pastoral, a centrar-nos en els avantatges que això representa, com el sumar esforços, ajudar-nos i reforçar-nos mútuament, tot i que també han aparegut les pors, els reptes, les dificultats…  També ens ha animat a fer un plantejament personal, a pensar: què em demana aquest procés a mi? Més obertura, més responsabilitat, més implicació, més acolliment, centrar-nos més en el Crist… són algunes de les respostes que hem sentit. I fins i tot començar a pensar espais de trobada, passos a fer el proper curs i identificar els reptes a mig termini.

Després d’aquesta estona compartint en petits grups hem fet un petit berenar. I hem acabat amb la posada en comú i el cant del Virolai.

Però el més important de tot, ha estat el bon ambient que s’ha respirat, la bona disposició a compartir, a avançar junts en aquest camí, sense presses, però sense adormir-nos. Amb la Comunitat Pastoral, la família creix, el grup es fa més gran, ja no sóc jo i la meva parròquia, sinó nosaltres i la nostra Comunitat Pastoral formada per 6 parròquies.

El Consell de la Comunitat Pastoral té la tasca de recollir totes les propostes i comentaris i treballar-hi. S’ha anunciat una nova assemblea a mig curs, i s’han demanat més activitats que poden ser lúdiques, formatives, de pregària… per a trobar-nos tots, anar-nos coneixent més, creant vincles, perquè “Junts arribarem més lluny”!

Teresa Baqueró

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Fotos cedides per Carme Vidal. Gràcies!
Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

TESTIMONIS VIUS

Sembradors de la Paraula L ́Espluga de Francolí. Poblet. Trobada d ́estiu del 28 al 30 de juny 2024. TESTIMONIS VIUS El cap de setmana

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad