XERRADA COL.LOQUI DE LA PASTORAL PENITENCIÀRIA I DE L’ACAT

El dia 10 de març va tenir lloc a la Parròquia de Sant Andreu la xerrada-col·loqui de la  Pastoral penitenciària i ACAT. Hi van assistir unes 30 persones.

Va iniciar la xerrada la Montserrat, vicepresidenta de l’ACAT. Ens va dir que l’ACAT va nèixer a França després de la guerra del Vietnam, quan dues dones protestants van sortir colpides d’una xerrada d’un Pastor protestant que havia presenciat els horrors de les tortures que havien patit moltes persones. Van reunir representants de les diferents esglésies cristianes, i per això, encara ara, l’ACAT és ecumènica. 

Com actua l’ACAT?:

  1. PREGÀRIA
  2. SENSIBILITZACIÓ (xerrades, implicant comunitats de les diferents esglésies, abans de preparar una pregària).
  3. Crides urgents intercedint per un torturat, condemnat a mort o actes cruels i degradants.

L’ACAT VOL TIRAR ENDAVANT LA SEVA OBRA AMB IL·LUSIÓ!!! “Tot comença per un Crit”, deia un torturat. L’ACAT vol ser el “CRIT” dels torturats i donar-los suport. Amb l’Evangeli a la mà i els DDHH, volem ser una acció col·lectiva per ajudar. L’única lluita que es perd és la que s’abandona.

Després, dos voluntaris de presons, ens varen parlar de la necessitat que hi ha que sorgeixin persones voluntàries, per acompanyar a les persones privades de llibertat, que, lluny del que es diu i la idea que les presons són  “hotels de cinc estrelles”, és fals, només el fet d’estar privats de llibertat ja és un sofriment, que els qui no ho pateixen i no ho hem patit mai, hauríem d’acostar-nos per ajudar a pal·liar aquesta greu situació. Van sortir temes com:

  • Una majoria de presos i preses són persones pobres! La importància i el bé que els fa que ens hi acostem i parlem amb ells, tractant-los de tu a tu, sense preguntar el perquè hi són, donant-los la dignitat que tota persona té. 
  • Els voluntaris poden tractar amb l’equip dels funcionaris i sovint poden, junt amb ells, solucionar problemes. L’equip està format per un psicòleg, un educador, un jurista i una treballadora social. El voluntari també és ben rebut per aquest equip.
  • Va haver-hi diàleg i van sortir temes qüestionant si les presons són llocs realment de reinserció o no ho són. Si seria millor altres llocs que tractessin diverses patologies que porten a delinquir…, i un llarg etc.

ES NECESSITEN VOLUNTARIS DE PRESONS I VOLUNTARIS PER L’ACAT. NOSALTRES DEMANEM RELLEUS MÉS JOVES QUE VULGUIN SER VEU DELS SENSE VEU!!!

Equip de la P. Penitenciària i ACAT

Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad