EL PLA DIRECTOR AVANÇA

Al llarg del mes de gener, s’ha seguit avançant amb la recerca de dades documentals, històriques, físiques així com de relacions institucionals per la redacció del Pla Director de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar.

L’equip redactor del Pla Director, es va reunir amb el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias i va sorgir, entre d’altres, l’oportunitat de passar el georadar per l’exterior e interior de la parròquia, com a treballs previs, complementaris i preventius a la intervenció arqueològica que va informar provisionalment en Josep Pujades i Cavalleria, Responsable d’intervencions arqueològiques de l’Ajuntament de Barcelona, i que s’emmarca en la importància de l’estudi del subsol en aquest entorn històric.

El georadar, es va passar per fora, a la zona propera a la Capella del Sant Crist del Segadors i per dins del Temple el matí del passat 11 de gener.

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

El passat 18 de gener, es va fer un reportatge fotogràfic amb més profunditat, per part de l’equip redactor del Pla Director, dels interiors de la Capella dels Segadors, Casa Rectoral, Campanar, espais sobre les capelles laterals i sagristia i espais d’accés al cimbori.

Sant-Andreu-Paolomar

També s’ha facilitat el buidatge del llibre de Mn. Joan Clapés i Corbera titulat “Sant Andreu de Palomar. Sa naturalesa Local, Historia Civil, Historia Religiosa, Social i Biografia dels Andreuencs mes importants”, en referencia als temes afectes a la parròquia i el seu temple.

HISTORIA DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU 1904-2020

Aquest projecte sorgit a l’any passat, com a continuació al llibret titulat: “La Construcció del temple parroquial de Sant Andreu de Palomar (1846-1904)” de Pau Vinyes i destinat a la campanya de col·laboració econòmica envers les obres de rehabilitació del temple parroquial que s’hauran de portar a terme a partir de l’aprovació del Pla Director, Aquest projecte, l’estem portant a terme conjuntament amb la col·laboració d’en Jaume Seda Mariné i actualment es troba en la fase de recerca documental als diferents arxius, en concret arxiu Diocesà, Arxiu del COAC, Arxiu Contemporani de l’Ajuntament de Barcelona, Arxiu del Districte de Sant Andreu, Arxiu de la Real Academia de Bellas Artes de Sant Fernando, Arxiu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Internet Archive. Aquesta recerca permetrà articular el que haurà de ser la columna vertebral d’aquest nou document històric de la parròquia.

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

Esteve Cabré i Puig, PhD arquitecte (Membre de la Comissió d’Economia i Obres de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar)

Altres notícies de la Parròquia

TESTIMONIS VIUS

Sembradors de la Paraula L ́Espluga de Francolí. Poblet. Trobada d ́estiu del 28 al 30 de juny 2024. TESTIMONIS VIUS El cap de setmana

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad