Taller “Preparem el Nadal”

De calendaris d’Advent n’hi ha infinitats. De Lego, de Playmobil, de mitjons, de cosmètics, de cerveses.

Nosaltres hem volgut fer un taller del millor regal que li podem donar als nostres fills. El nostre temps.

Per això hem fet un taller per pensar com passar més temps de qualitat amb els nostres fills i que així arribin a Nadal amb el cor ple d’estimació. 

Al taller hem fet un calendari d’Advent on hem distribuït el temps per connectar amb el Nadal de quatre formes:

  • Primer, connectar amb Déu, per això serà bo concretar quins dies podem anar a la missa familiar i quina pregària podem fer amb els fills i les filles durant l’Advent. Posem la corona d’Advent?
  • Segon, cal crear un clima afectiu positiu a la nostra llar i per aconseguir-ho és clau l’estimació dels pares. Així que el primer que proposem és que els pares posin al calendari d’Advent quin dia aniran a sopar sense els nens. I a més amb la prohibició de resoldre “problemes”. Això en un altre moment.
  • Tercer, cal pensar com connectem amb els germans, en sentit ampli. A quines persones podem anar a visitar i portar-los un somriure? A Quines campanyes de solidaritat ens podem afegir? O quins actes de caritat podem fer?
  • I ara que ja hem connectat amb Déu, el matrimoni està en harmonia i hem connectat amb els germans. Ara si, ara cal posar al calendari, quan farem el Pessebre, guarnirem la casa, prepararem el tió, practicarem a la cuina el que els oferirem als nostres convidats… o fins i tot quin Pessebre vivent visitarem.

Però tot això després. Primer connectem amb allò que dona sentit al Nadal i que el que és primer, sigui el primer.

Alex Visús

Sant-Andreu-Paolomar

Mentre els pares i mares han treballat aquest calendari d’advent tan especial, amb els infants hem llegit el conte “Ara que fem el pessebre” de Roser Bosch i Jordi Lombás, i ens hem aturat especialment en algunes pàgines:

  • L’Estel de Nadal: va guiar als Reis d’Orient per trobar el nen Jesús, com els estels guien els navegants… però quines persones són els nostres guies? De seguida, hem estat d’acord que són els pares, i n’hem trobat altres, com els mestres, els germans grans…
  • Jesús: ve a salvar-nos, com els superherois. Quins són els seus superpoders? Estimar molt, perdonar sempre, ajudar als altres… donar-nos força a nosaltres per també tenir aquests superpoders… o quasi!
  • L’Àngel, que anuncia la Bona Nova, però no com els anuncis de la tele que anuncien coses… la Bona Nova de la felicitat!

Hem pensat què ens fa feliços i quin és el millor regal de tots, i això és el que ha sortit: Jugar tots junts en família i les abraçades.

Hem fet un joc de mímica per expressar aquesta conclusió i hem baixat a dir-ho als pares, que ho han encertat a la primera!

Teresa Baqueró

Sant-Andreu-Paolomar

Gràcies, famílies, per la vostra participació, esperem retrobar-nos en pròximes trobades!

Equip de pastoral de baptismes

 

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

La Seu d’Urgell

El dissabte 13 d’abril, vam poder fer la Sortida Parroquial a la Seu d’Urgell, aprofitant la bona acollida d’aquesta proposta per part del Bisbe i

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad