Reparació de la campana M. Mercè

Després d’uns mesos d’aturada, les campanes de Sant Andreu al complet tornen a estar a punt per anunciar-nos grans festivitats o esdeveniments remarcables. 

Les campanes, uns dels instruments probablement més antics i més universals, han tingut en la nostra cultura un important paper en el món religiós. A la nostra parròquia han estat anunciant fets i dates remarcables durant segles. Amb el temps el seu ús va anar a menys, però en els últims anys, gràcies al jove grup de campaners de Sant Andreu han recuperat en part el seu protagonisme. Això, és clar, ha comportat també un augment de les incidències, l’última, la ruptura de l’element de subjecció del batall de la campana Maria Mercè. 

Aquesta setmana, després de la soldadura de la part despresa i gràcies a la col·laboració d’un grup de voluntaris, s’ha recol·locat el batall al seu lloc. Aprofitant l’avinentesa es va netejar i engreixar la part del suport dels braços de les campanes a les parets dels finestrals del campanar, fet que ha permès recuperar la mobilitat pel volteig de les campanes. 

Així doncs, ens alegrem de tenir a punt les campanes de la parròquia per a la celebració de la festivitat del nostre patró, Sant Andreu, on a més, si en sentir-les mireu enlaire, podreu gaudir d’un toc de campanes com feia temps que no es veia, amb el volteig de les campanes escampant el seu so al barri sencer. 

Josep Ferrer

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad