ANUNCIAR JESÚS AMB OBRES I PARAULES

Aquest és el lema de l’Acció Catòlica General (ACG) per a la seva IV assemblea i trobada de laics de parròquies que han celebrat entre el 21 i el 24 de juliol a Barcelona amb la participació de laics i mossens de més de 40 diòcesis i amb la presència d’alguns dels seus bisbes. Un miler de persones que s’han trobat en el col·legi La Salle – Bonanova. Alguns membres de la nostra comunitat parroquial, també dels joves, i de l’arxiprestat hi hem participat. Fa goig veure com de gran i diversa és la nostra família cristiana.

Dijous, en l’acte inaugural, amb molt sentit de l’humor i amb molt sentit catequètic, van explicar el lema. Ho van fer donant resposta a les preguntes fonamentals: Què? Qui? On? Com? Quan?

Què hem d’anunciar? El Kerigma o anunci de la Bona Notícia. Hem d’anunciar a Déu, que és Pare, que ens dóna el seu amor. Que ens regala a Jesús, el seu Fill, que és Llum, és el Camí, és el nostre salvavides. Que al seu torn ens regala l’Esperit Sant que és el “wifi” que ens permet comunicar-nos amb el Pare i el Fill i sentir el seu Amor que ens empeny a estimar els altres.

Qui ho ha d’anunciar? Aquest anunci és la missió de tots els batejats. De totes les edats. Tots nosaltres, doncs, hem rebut aquest encàrrec del mateix Jesús: “Els digué: -Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat” (Mt 16,15)

On s’ha d’anunciar? A tot arreu, dins la parròquia i també al carrer, a l’escola o a la feina, a la comunitat de veïns, al barri o poble. Especialment, on són els més pobres, els més desafavorits, els preferits de Jesús. Sobretot a aquells que no el coneixen i necessiten saber que Ell els estima.

Com s’ha de fer? Com diu el lema: amb obres i amb paraules. Amb les nostres accions, en el nostre dia a dia, sabent que tot allò que fem ho fem amb el Senyor al nostre costat, amb l’amor i l’alegria que això comporta. I també donant raó de la nostra fe, explicant i compartint la font de Vida, que és Jesús i la Paraula. I sense oblidar-nos del nostre aliment per tenir forces renovades: l’Eucaristia. 

Quan? Sempre. 24 h al dia. 365 dies a l’any. Perquè aquesta és la missió a què estem tots cridats. Ja que sabent-nos afortunats d’haver rebut el gran regal que és l’Amor del Pare no podem fer menys que compartir-lo amb els altres, amb tothom.

El divendres al matí es van fer tallers per sectors (infants, joves i adults) amb testimonis sobre ANUNCIAR AMB OBRES i després hi va haver una estona per compartir.A la tarda es va treballar sobre ANUNCIAR AMB PARAULES. Els adults per exemple vam tenir una taula rodona amb diferents persones vinculades a l’ACG en diferents àmbits. En acabat una estona per debatre i votar línies de futur pels 4 anys vinents per sectors i van concloure amb una missa a la Sagrada Família.

El dissabte es va aprofundir en com podem SER TESTIMONIS DE DÉU en el món. La dinàmica de joves, per exemple, va ser molt lúdica i es va intentar que agafessin compromisos concrets en diferents àmbits del seu dia a dia: escola, família amics, comunitat… des de l’on?, el com? i el quan? També es va concloure el treball amb una eucaristia per sectors. La tarda va ser més en clau interna de l’ACG, es va fer un recull amb vídeos i testimonis del treball fet fins ara i després es van fer votacions per decidir la renovació de la presidenta i el canvi d’algun càrrec amb el reconeixement pertinent i agraïment a qui marxa, es van aprovar els objectius de l’ACG per als pròxims anys, que sobre els pilars de l’espiritualitat, la missió, la formació i l’organització és: “des de les parròquies, fer possible que altres es trobin amb Jesús i impulsar compromisos personals i comunitaris que transformin la vida de les persones que tenim a l’entorn, posant especial atenció als pobres”.

El diumenge, es va fer la missa d’enviament a Santa Maria del Mar després de la que cadascun dels participants tornava a la seva parròquia amb la il·lusió renovada i amb idees noves sobre com dur a terme la missió a què estem cridats tots els cristians: Anunciar l’evangeli de Jesús.

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

EL PLA DIRECTOR AVANÇA

Al llarg del mes de gener, s’ha seguit avançant amb la recerca de dades documentals, històriques, físiques així com de relacions institucionals per la redacció

Llegir més »

MISSA FAMILIAR KT+

Dissabte passat va tenir lloc una nova celebració de la missa KT plus.  En línia amb el plantejament d’aquestes celebracions que es duen a terme

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad