Concert 35è aniversari Capella Gramalla

La capella Gramalla va celebrar el passat diumenge 19 de juny el seu 35è aniversari, i ho va fer a casa seva, amb l’església plena i un públic entregat. Tot plegat va resultar un concert molt intens on es podia palpar l’emoció tant des de l’escenari com des del públic, en un clima de retrobament i germanor. 

Vam poder gaudir d’un concert ben variat, amb la interpretació del Magnificat de Francesco Durante com a obra principal i posteriorment d’un seguit d’obres del barroc i del renaixement, passant pel classicisme, cançons populars i ja per acabar fent uns tocs de música moderna. En definitiva mostrant un recull de les peces més significatives que han format part al llarg de la història de la coral.  

Per aquest motiu, en aquesta actuació tan important, la Capella Gramalla va venir acompanyada d’un grup d’excantaires que n’havien format part i es van voler afegir al concert. Algunes peces van ser interpretades amb acompanyament de piano; també cal destacar la presència del quartet de corda “Atennya”, que va acompanyar bona part del repertori. Tot l’acte va ser conduït per la Carme Guinart, directora i ànima de la coral des de fa ja molts anys. 

Fent la vista enrere, ens hem de remuntar fins a l’any 1986. En aquell moment la coral va començar les seves activitats dins l’àmbit de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar, per iniciativa de mossèn Jaume Serrano. L’esperit de creació de la coral era recuperar les antigues capelles de música típiques de l’edat mitjana. El seu fundador i primer director fou en Jordi Sacasas, actual arxiver i conservador del Museu i Tresor de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. Actualment, i des de l’any 1991, la directora és la Carme Guinart, una de les membres fundadores de la coral, comptant en la subdirecció amb la M. Carme Marí i l’Andreu González. Com a curiositat cal dir que el nom de “gramalla” fa referència a les togues que portaven els membres de les capelles de música. 

Durant tot aquest temps les activitats de la Capella Gramalla s’han centrat principalment en el barri i fonamentalment a la Parròquia, participant en la Missa de Sant Andreu, el Concert de Nadal, la commemoració del mil·lenari, la Trobada de corals i destacant també la col·laboració durant més de quinze anys consecutius al drama sacre “La Vetlla de Sant Andreu”. 

Ara ja han transcorregut un bon grapat d’anys, la coral ha viscut diverses etapes i ha vist passar més d’un centenar de cantaires. Però sempre ha volgut mantenir l’essència inicial i el compromís ferm d’aportar humilment música en tots els actes en què hi ha participat, i especialment a la Parròquia. 

Per molts anys i endavant Capella Gramalla! 

Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad