JESÚS ENS CONVIDA A LA SEVA TAULA

La setmana del 25 d’abril cada grup de catequesi de 1r va gaudir d’una estona plegats, famílies, infants i catequistes.

El motiu de la trobada era compartir el significat del moment que es va apropant als infants: la seva primera comunió. L’element central va ser la TAULA, una taula que a poc a poc vam anar convertint en element sagrat i és aleshores quan li diem ALTAR. Disposàvem de tots els elements de l’altar: les estovalles, les flors, calze, patena, purificador, canadelles, creu, ciri i missal.

A mesura que entre tots anàvem presentant els diferents elements, els anàvem explicant… era bonic observar com les famílies i els nens connectaven el sentit de cada objecte. I com les preguntes dels infants provocaven una de les catequesis compartides més viscuda!

Recordem la frase d’una de les famílies: “Res a la litúrgia és casual, tot té un perquè íntimament connectat amb Jesús. És important saber-ho, per viure aquests moments amb sentit”.

Els infants i les famílies van afegir més elements a l’altar, allò que hi trobem, hi aportem o ens n’enduem, com amor, alegria, perdó, amistat, solidaritat, força, vida… I vam fer un parenostre, agafats de les mans, al voltant de la taula, sentint-nos tots germans.

Vam acabar amb una de les maneres de pregar més boniques que hi ha: una dansa contemplativa que ens va ajudar a fer més present a Jesús entre nosaltres.

Marisa Martínez

Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad