Taller de Dansa Contemplativa

La dansa contemplativa és una manera de pregar utilitzant tot el cos, la música ens hi acompanya, ens ajuda a centrar-nos en la melodia, a relaxar-nos, a deixar-nos portar i els moviments, pausats, repetits, dolços, ens ajuden a posar ènfasi en allò que volem expressar. És una pregària que flueix des de l’interior al ritme d’uns compasos que es van repetint com un mantra.

El dissabte 30 d’abril, la Dolors Parellada, ens va fer un taller de Dansa Contemplativa, ens va ensenyar algunes coreografies i el sentit que tenien cada un dels moviments dins les músiques corresponents.

Vam començar amb una pregària d’acció de gràcies per la Terra, girant en rotllana, aixecant els braços i els ulls al Pare Creador, agafant-nos i balancejant-nos, sentint-nos germans de tota la humanitat. Vam continuar amb una dansa de benedicció, fent presents la Terra, l’altre, tots els pobles i el nostre propi cor. Mentre les apreniem estavem pendents dels moviments, dels gestos, de les errades, però mica a mica, en anar-les repetint, s’anaven convertint més en una experiència espiritual, en una vivència de fe, i com ens va fer notar la Dolors, en el silenci, tot just acabada la música, en un moment de presència real del Senyor.

En vam fer algunes més, una consistia sencillament en balancejar-nos, agafats en rotllana molt junts, amb els ulls tancats, per sentir-nos gronxats pel Pare-Mare que ens estima i ens abraça. Una altra era una pregària d’invocació de l’Esperit Sant, demanant que ens ompli i ens transformi, des del pensament, la paraula, el cor, que el nostre cos esdevingui temple de l’Esperit i ens porti cap als altres, per fer-los arribar els seus fruits. Una altra per preparar-nos per rebre el Perdó, i hauriem seguit fent-ne més, però es va fer l’hora d’acabar per preparar la missa familiar. 

Estem segurs que repetirem l’experiència, perquè val la pena. I aprofitarem el que hem après per a la catequesi i per a la comunitat que ja s’ha iniciat en la Missa del Gall i en la celebració de Divendres Sant i tenim la sensació que amb una bona acollida, també.

Teresa Baqueró

Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad