Pujada del pessebre al Santuari de PuigGraciós

El dissabte 27 de novembre el dia es despertava amb un cel ben blau després d’una pluja intensa el dia anterior.

Algunes famílies de la catequesi i el grup de Confirmació de la nostra Parròquia s’apuntava a la pujada a Puiggraciós, una oportunitat per conviure, fer vincle amb el grup i amb altres parròquies vinculades a l’Acció Catòlica General, contactar amb la natura…i oferir el nostre pessebre!

Vam sortir ben puntuals de l’estació de tren de Fabra i Puig i vam arribar a la Garriga a punt per tornar a carregar forces! Després d’esmorzar vam iniciar la pujada a peu. Ens acompanyava un paisatge preciós de tardor…

La Comunitat de PuigGraciós ens va obrir les portes del santuari i allà vam distribuir-nos en tres grups: infants, joves i adults. Cada grup seguiria una dinàmica d’Advent diferent i adaptada a cada edat.

El grup dels adults vam començar amb el visionat d’un vídeo en el que es veia l’adaptació actual de l’Evangeli de sant Lluc on s’explica la situació en la que va néixer Jesús. No ens va deixar indiferents…és una situació que avui continua replicant-se: immigrants buscant un lloc millor, la pobresa, les limitacions… juntament amb les mateixes actituds d’aquells personatges del pessebre; la humilitat dels pastors, la seguretat de l’àngel Gabriel, l’esperança i alegria de Maria… No estem tan lluny de les emocions d’aquella època, no som tan diferents…

Advent, Nadal és cada dia…en cada un de nosaltres…Així ho vam expressar en la nostra estrella que vam aportar en la posada en comú en forma de pessebre!

Vam acabar amb una deliciosa botifarrada compartida que ens va tornar a animar per emprendre la baixada cap a l’estació de tornada a casa.

Sens dubte, un dia memorable per iniciar l’Advent!

Marisa Martínez

La dinàmica amb el grup d’infants va consistir en construir un pessebre amb diferents materials, molts dels quals eren de recillatge, taps de suro, taps de plàstic, cartró, retalls de cartolina… Vam començar parlant dels personatges del pessebre per tal que cada infant en triés un d’ells per fer-lo. Entre els nois i noies, alguna mare i alguna catequista que ajudàvem, vam aconseguir oferir a la celebració-pregària de posada en comú, un pessebre ben xul·lo!

Teresa Baqueró

Els joves també van tenir el seu moment especial en la trobada. Hi havia  joves de Santa Coloma, Vilassar de Mar, Poble-sec i Sant Andreu. Després de fer una dinàmica per coneixer-nos tots una mica més, riure i bellugar-nos (i així fer front al fred…), vam veure juntament amb els adults el vídeo amb l’audio de l’Evangeli de Sant Lluc i imatges de realitats actuals de refugiats i persones que no tenen a on viure dignament. Després, en petits grups, ens vam questionar quina era la relació entre el que sentíem (audio) i el que vèiem (imatges) i com això ens interpel·lava. Vam acabar la reflexió presentant unes pregàries davant el pessebre en la celebració conjunta. Una celebració senzilla però entranyable que ens va marcar l’inici de l’Advent.

Lourdes Bel

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad