CAMPANYA PLA DIRECTOR

El 1846 l’església de Sant Andreu de Palomar es quedà petita i es decidí reconstruir-la per ampliar-la, a càrrec de l’arquitecte Pere Falqués i Urpí. El dia de Corpus de 1881 s’inaugurà l’absis, la sagristia, la capella, el creuer, el presbiteri i la cúpula. Però el 9 d’agost de 1882 caigué la cúpula ocasionant 7 morts i 11 ferits. Falqués abandonà l’obra, que fou encarregada a Domènech i Estepà, qui reconstruí la cúpula, fent-la doble, amb 68 metres d’altura. El 5 de març de 1889 s’acabà el campanar i el 1904 la façana. 

Després de massa anys amb la cúpula coberta per una malla, per evitar que els diferents elements que tenien perill de despreniment caiguessin sobre les teulades, causant més desperfectes, o al carrer, amb el conseqüent perill de fer mal a algú; es va poder dur a terme la restauració de la cúpula. Les rajoles van ser classificades i tipificades, i recol·locades en la seva majoria. Les que van ser substituïdes, són les que oferim en aquesta campanya de sensibilització amb el patrimoni. Es pot consultar el pla director en la web de la parròquia (www.parroquiasantandreupalomar.cat)

Aquestes rajoles han estat a la cúpula durant més de 130 anys, tenen, doncs, un valor històric, a més d’un valor sentimental per als qui ens estimem la parròquia i per tots els que l’admirem des dels carrers del nostre poble. Emporta’t, doncs, un tros de la cúpula a casa! Per un donatiu igual o superior a 15 € contribueix a preservar el nostre patrimoni 

Cadascuna d’aquestes “velles” rajoles, han estat extretes de la cúpula exterior i volem que formin part de cadascuna de les famílies del poble de Sant Andreu de Palomar. 

Comissió d’economia i obres

Altres notícies de la Parròquia

TESTIMONIS VIUS

Sembradors de la Paraula L ́Espluga de Francolí. Poblet. Trobada d ́estiu del 28 al 30 de juny 2024. TESTIMONIS VIUS El cap de setmana

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad