Pregària de Taizé

Aquest divendres ens han  visitat el germà Cristian i el germà Pere, que pertanyen a la comunitat ecumènica de Taizé. Durant la seva visita a Barcelona s’ha aprofitat per organitzar una pregària oberta a tothom i aquesta s’ha realitzat a la nostra parròquia de Sant Andreu de Palomar. També ens ha acompanyat Mn. Carlos Bosch, director del Secretariat de Pastoral amb Joves de l’Arquebisbat de Barcelona.

La comunitat de Taizé és una comunitat cristiana ecumènica que resideix des de fa més de 70 anys al petit poble francès amb el mateix nom. Allí acullen trobades durant tot l’any dirigides als joves, adults, famílies. També s’organitzen trobades internacionals a diferents punts del planeta. Aquest estiu, un bon grup de joves del nostre arxiprestat acompanyats pel nostre mossèn Toni Roman, n’ha pogut fer una primera experiència al mateix poble de Taizé. 

Prèviament a la pregària els germans Cristian i Pere ens han convidat a participar, especialment els joves, a una pregària ecumènica que es farà el 12 de desembre a la Sagrada Família amb motiu de la inauguració de la Torre de Maria. 

Si alguna cosa caracteritza les pregàries de Taizé són l’acompanyament amb uns cants senzills, tranquils, repetitius, intercalats amb la recitació d’alguns textos i espais de silenci, tot això amb una ambientació simple i presidida per algunes icones entre elles el crucifix de Sant Damià. La pregària convida al recolliment al mateix temps que s’experimenta un intens sentiment de comunitat amb tots els presents. Aquesta pregària a Sant Andreu n‘ha estat un bon exemple.  Durant l’oració, la imatge del crucifix de Sant Damià a l’altar, imatge que podem contemplar a la petita sala d’oració que estrenem aquest curs a la parròquia. 

Aquestes pregàries ens ofereixen moments privilegiats d’aturament, en un món sempre accelerat i per més d’un el descobriment del valor del silenci. 

El temple parroquial ple ens parla de com n’estem de necessitats de moments de pregària com aquest per anar fent de la nostra vida una pregària contínua. És per això que els organitzadors tenen la pretensió de realitzar trobades periòdiques com aquesta a la ciutat, trobades que s’anunciaran  a la seva web https://acollidabcn.org i a les xarxes socials https://www.facebook.com/AcollidaTaizeBarcelona/

Gràcies germans Cristian i Pere per la vostra visita. 

Josep Ferrer

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad