L’Altar ens parla…

L’Altar és un dels elements  més significatius de la litúrgia cristiana.

Durant aquesta Quaresma hem anat veient com el nostre Altar s’anava transformant: cada detall, cada objecte, cada element prenia un sentit profund quan escoltàvem l’Evangeli.

Hem vist com el que començava sent un desert en els primers dies de Quaresma, donava lloc als “grans de blat que moren per donar fruit” i acaba convertint-se en tot un jardí de flors pasquals!

També, a través de l’Altar, hem acompanyat amb branques dolivera, palmes i palmons a Jesús en la seva entrada triomfal a Jerusalem. Elements que  anunciaven el que seria l’imminent Tridu Pasqual.

I la creu. La imponent creu de fusta que ens guiava a cada pas, cada setmana… amb l’única abraçada de les estoles pròpies del moment litúrgic viscut: el morat quaresmal i el vermell de la Passió i preludi de la mort. Una creu nua, imponent… que s’acaba convertint en Llum. El pas de la mort a la Vida. La Vida venç sempre! El recentment estrenat ciri pasqual ens ho recorda ara: Jesús venç a la mort i es queda per sempre amb nosaltres!

Marisa Martínez

Diumenge de Rams

Altres notícies de la Parròquia

La Seu d’Urgell

El dissabte 13 d’abril, vam poder fer la Sortida Parroquial a la Seu d’Urgell, aprofitant la bona acollida d’aquesta proposta per part del Bisbe i

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad