Catequesi sobre el nou logotip de la parròquia de Sant Andreu de Palomar

El nou logotip de la nostra estimada parròquia de Sant Andreu de Palomar integra una sèrie d’elements geomètrics que combinen una senzillesa sòlida i, alhora, una bellesa significativa des del punt de vista teològic i, per tant, catequètic. Aquest logotip està fortament inspirat en les rajoles que decoren els nervis estructurals de la recentment rehabilitada i emblemàtica cúpula.

Observem dos quadrats de dos colors diferents, sobreposats, que creen una estrella de vuit puntes, que es corresponen amb els vuit vèrtexs. Cal recordar que en la cabalística jueva, el número 7 és el de la perfecció, la compleció terrenal. Per tant, el número 8 representa la nova vida que ens ve des de la resurrecció del Crist, que està més enllà de la perfecció de l’obra terrenal.

Així, observem que el quadrat de base, que es manté equilibrat, és de color blau fosc, indicador de l’equilibri espiritual i perfecció humanitzadora que trobem en la figura del Mestre, el Senyor Jesús, i del que participa Maria, la seva mare, en un segon pla. Tanmateix, el que està superposat, amb nou rajoles petites a mode de mosaic simètric, vuit de les quals són de color terrissa (vermell enfosquit, que representa la sang vessada pel Crist -Vi de l’Eucaristia- i per l’apòstol St. Andreu en el seu martiri -com tants d’altres-, també clavat a la creu, però en forma d’aspa [X]), deixa al centre la novena rajoleta de color groguenc, amb una creu en la qual predomina aquest color de la LLUM, color del Pa de l’Eucaristia i de la Resurrecció de Jesucrist (i la del Poble de Déu). Així tenim que les nou rajoles es corresponen en l’acció total de la Trinitat (3 x 3) en glorificar la Humanitat que glorifica Déu en les seves tres persones per la vida sacramental, on la figura central és Jesucrist, l’únic Salvador i Rei de l’Univers. 

D’aquesta forma al·legòrica, resulten les dues creus, la humana i la divina, juntes, imatge de l’Església que s’uneix a l’espòs (Crist) en l’Eucaristia, amb la perspectiva de la resurrecció. L’equilibri humà i espiritual del Crist, que és el Camí, la Veritat i la Vida (Llum), es projecta en els seus seguidors, especialment quan no tenen por d’assumir la creu del Crist, lliurant la vida per a donar testimoni de l’Evangeli (Bona Notícia): ‘Veniu amb mi i jo us faré pescadors d’homes’ (Mc 1, 17), digué Jesús als dos germans, Simó (Pere) i Andreu. Tots dos preguntaren Jesús: ‘Rabí, on t’estàs? I ells anaren, veieren on s’estava Jesús i es quedaren amb ell’ (Jn 1, 39), i és així que descobriren el sentit de les paraules de Jesús: ‘Si algú es vol fer servidor meu, que em segueixi, i s’hi estarà on jo m’estic. El Pare honorarà els qui es fan servidors meus’. (Jn 12, 26). 

Mn. Pedro Rivero

El dissenyador, en Marc Viamonte, ens ha fet arribar un vídeo on mostra el procés de creació d’aquest nou logotip.

 

Altres notícies de la Parròquia

TESTIMONIS VIUS

Sembradors de la Paraula L ́Espluga de Francolí. Poblet. Trobada d ́estiu del 28 al 30 de juny 2024. TESTIMONIS VIUS El cap de setmana

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad