Meditació cristiana a la parròquia

El passat diumenge 5 de maig ens vam trobar als locals de la parròquia per viure una nova proposta de pregària en grup: la meditació cristiana. Ens hi van acompanyar en Pere Agustí, coordinador general de la Comunitat Mundial de Meditació cristiana (WCCM) a Catalunya, i la Mercè Manzano, membre del Consell.

En Pere ens va fer una introducció molt acurada sobre els orígens de la pregària contemplativa en l’Església començant pel mateix Jesús, de qui no seria forassenyat creure que pregava amb una sola paraula: Abbà. Aquesta pregària fou també la principal pràctica espiritual dels Pares del Desert i ha perviscut al llarg de la història en els diferents carismes eclesials. No és una moda, ara que assistim al boom del mindfulness, del ioga o del zen. És una pregària que, en la nostra tradició, té ja una història de més de dos mil anys.

En Pere ens explicà també quin és el sentit de romandre en silenci amb l’única ajuda d’un mantra o paraula repetitiva, que és alliberar-nos dels pensaments que destorben el silenci de l’esperit i aclarir el camí vers el Crist interior. També remarcà la importància de meditar cada dia al matí i al vespre com una eina poderosa de transformació interior.

Seguidament vam compartir mitja hora de meditació en un clima de silenci intens i profund que tots vam valorar de forma especial, i ens vam acomiadar amb ganes de tornar-nos a trobar a la propera convocatòria, que serà el dia 2 de juny.

Lourdes i Rossó Estrada

Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

TESTIMONIS VIUS

Sembradors de la Paraula L ́Espluga de Francolí. Poblet. Trobada d ́estiu del 28 al 30 de juny 2024. TESTIMONIS VIUS El cap de setmana

Llegir més »

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad