Quarema 2024

A través del desert Déu ens guia cap a la

llibertat, aquest és el títol del missatge del Papa Francesc per aquesta Quaresma 2024. I és la idea força que anirà guiant totes les nostres celebracions a la Parròquia en aquest temps fort de conversió i purificació de la nostra fe i la nostra vida cristiana.

Un any més, l’Església ens proposa aquest camí. Però com fer-lo?, com fer el pas de l’esclavatge a la llibertat? Ens fixarem en tres verbs que el Papa proposa en el seu missatge i

que van molt lligats a les pràctiques quaresmals clàssiques: dejuni, almoina i pregària: son els verbs ATURAT, PREGA, ESTIMA. Cada setmana, en les nostres celebracions els anirem repetint, com un “mantra”, que vagi penetrant el nostre respirar quaresmal.

Com ens és de necessari aturar-nos en aquest viure estressat al qual ens veiem empesos! Aturar-nos per escoltar-nos a nosaltres mateixos, per escoltar la vida i la Creació, per escoltar el neguit i els crits dels altres, sobretot els dels qui més pateixen. I des del silenci contemplatiu, posar-ho tot en pregària, acompanyar-ho de la mirada de Déu que veiem en Jesús de Natzaret. I que la pregària amb Jesús ens mogui a estimar, en formes concretes, petites o grans, però concretes! ATURAT, PREGA, ESTIMA!

El missatge del Papa acaba dient-nos: “En la mesura que aquesta Quaresma sigui de conversió, llavors, la humanitat perduda sentirà una nova esperança

Mn. Toni Roman

Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad