Cuidem el Patrimoni

Ahir al matí, es va portar a terme la jornada festiva de l’arquitectura del poble de Sant Andreu de Palomar “Cuidem el Patrimoni”, organitzat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Presidenta de la demarcació de Barcelona Sandra Bestraten va donar la benvinguda.

Des del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII), el fotògraf Xavier de la Cruz, va explicar l’exposició de làmines del Rec Comtal i l’historiador Manel Martín ens va alliçonar amb la seva història i la importància pels usos que havia tingut des de temps immemorials, per arribar avui en dia com a símbol de la nostra memòria d’aquesta infraestructura que cal posar en valor.

Des de l’Ajuntament, l’arquitecte Josep Sansa, ens va presentar el Pla Director del Rec Comtal en tot el seu recorregut, des del municipi de Montcada i Reixac fins al Born a dins del casc antic de Barcelona.

Pel que fa al Pla Director de la Parròquia i el seu entorn, el membre del Consell d’Economia i Obres de la parròquia l’arquitecte Esteve Cabré, es va centrar a explicar en quina fase de redacció es troba el PD i amb el fet que s’haurà de treballar conjuntament amb el PD del Rec Comtal per unir el conjunt històric d’elements en la seva restauració i posta en valor: Capella del Sant Crist dels Segadors, Esglèsia, Rec Comtal, Casa de l’Oficial,… una vegada ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar
Sant-Andreu-Paolomar

Altres notícies de la Parròquia

Contacte

Campanas-Parroquia-Sant-Andre-Barcelona
Aquest lloc fa ús de cookies per millorar la teva experiència    Més informació
Privacidad